onsdag 26 oktober 2011

Paket!

Igår var brevbäraren extra snäll mot mig...Han hade nämligen lyckats få ner detta stora brev? i min brevlåda....      

En beställning jag gjort ifrån Bibbis Textil.....            http://www.bibbistextil.se/webbshop-2549241


Jag beställde lite allt möjligt bland annat tråd som är jättebra att sy med....ja vad gör man annars med tråden:O)) Ett mönster danskt med olika modeller i...ibland blir jag nämligen väldigt sugen på att sy kläder. Men jag hatar att rita av alla dessa mönster som man måste göra. Tänkte därför att dessa kanske kunde vara bra standardmönster just nu!


Annars så syr jag och syr på mina scrapblock, tygbitarna och remsorna blir då inte mindre, men det är tur att trådrullarna och spolarna blir tomma och tomma.... Får se hur många jag kan tömma innan jag är färdig med toppen...




Halva ringen med spolar är tömd!

Idag känns det annars som om jag blivet körd igenom en mangel, har nämligen utnyttjat mina friskvårdpengar som vi får genom arbetet. Denna gången valde jag att gå på massage. Tänkte först att gå till en som hade fotmassage, men ångrade mig i sista stund och valde en vanlig massage.
Hon som gjorde det, Marita, använde varma stenar, sugkoppar och en piggig boll för att knåda mina axlar rygg och skuldror. Hon provade även att dra stenar under mina fötter men det gjorde för ONT!
Vad som var lite konstigt var att hon genom att massera mina skuldror kunde säga att jag hade värk i mina fingrar och händer, utan att jag ens nämnt om mina fingrar!
Tänk vad allt hör samman!
Nu är jag fullständig rödflammig och rivig på ryggen och imorgon har jag säkert blåmärken efter koppningen och så har jag nog världens träningsvärk:
Men det var det värt, nu har jag fyra gånger kvar att utnyttja på mitt kort!

måndag 24 oktober 2011

Prov!

Idag testade jag att lägga ut mina scrapblock.....

Kan nog tycka att det ser helt okej ut för att vara gjort utav skräp! Ska dock sy några till, vill nog ha quilten några rader större när jag ändå håller på.
 För ännu syns det inte stor skillnad i högarna utav skräp, konstigt!??
Och det är så himla skoj att sy detta och samtidigt som jag syr blocken så syr jag upp gammal tråd från en massa trådrullar och undertråd som legat här till ingen nytta!

Medans jag sydde blocken så sydde jag även några bokmärken ifrån Jennys Emb. Fick göra ett flertal innan de blev helt okej:O))




Här ligger de på tork....

söndag 23 oktober 2011

Musik!

Igår var jag ock Km på en konsert i gamla anrika teatern i Växjö...

Växjö teatern är den andra äldsta teatern i Sverige började byggas på 1800-talet......
http://vaxjo.se/Uppleva--Gora/Lokaler-arenor-och-anlaggningar/Samlingslokaler-scener-och-arenor/Vaxjo-Teater-/

Då undrar ni säkert vem vi lyssande på? Hade vi varit i lokalen bredvid, nämligen i konserthuset, då hade Sven- Ingvars spelat och även där var det fullt hus!

Vi lyssnade på en gammal pop ikon, lite för gammal för mig, jag var inte riktigt med på den tiden, så för mig hade det säkert varit mera befogat att gå i huset bredvid:O))) Men alla låtarna kände man igen och kunde njuta till.... Hans Edler...

http://www.youtube.com/watch?v=w3CwIxqYPhE

Så här såg han ut på din tiden det begav sig:O))

Nu var han något äldre men för den delen höll han igång.....

http://www.youtube.com/watch?v=UwNeUYjg1YM&feature=related

En mycket trevlig kväll och bra musik att njuta till!

lördag 22 oktober 2011

Påse..

Idag har vi lite tråkigt mulet väder, regnet hänger liksom i luften, synd när det är lördag och man ska shoppa lite:O))

Jag har fortsatt på mina scrapsblock, har nu fått ihop en liten hög, men ännu ska jag fortsätta, har inte testat att sätta ihop dom ännu. Vill ha några flera block färdiga först...Och hur konstigt som helst är det, det märks inte bland scrapsen!

Härom dagen testade jag att sy och brodera en mjölpåse, en påse som passar perfekt till ett två kilos mjölpaket....

Gjorde först en vit och så även en linnefärgad...

onsdag 19 oktober 2011

Skräp!

Onsdag idag igen, halva veckan redan gått...

Idag har vi haft blåst men relativt fint väder. Jag var ute och gick en sväng med mina dåliga fötter, det blir inte så länga rundor längre utan jag får lägga krutet på att kunna gå på jobbet istället..Inte så skoj men vad har man att välja på?

Då är det roligare att kunna välja vad man vill skapa....och som jag skrev tidigare så har jag blivet biten utav scrapsen...Tänk att man har så mycket fina tyger liggades som man kunde skära ifrån, men då väljer man att ta till vara på skräpet istället:O))
Det känns dock bra att sy något användbart utav dessa bitar istället för att de ska ligga och skräpa i sina lådor!

Jag började med att plocka fram mina olika lådor med tygbitar i, sorterade inte nämnvärt utan tog remsor efter hand..


Jag sydde fast remsorna på ett undertyg, ett gammalt påslakan som jag skar i rutor, sydde tvärs över rutan och fyllde på tills rutan var full..





Skar blocket rent och voila så blev det så här:O))


Har nu sytt ett gäng med block och det syns inte så stor skillnad bland remsorna, men mera block ska det bli....

söndag 16 oktober 2011

Söndagen idag...

Nu har snart söndagen gått till ända och för den delen både veckan och helgen...
Veckans dagar har lunkat på i sakta mak utan att det hänt så himla mycket....

Jo visst, barnbarnet M idgade klippövningar i skolan. Hon går i första klass och då skulle det övas på att använda sax!!! Det slutade med att hela luggen åkte med i saxen:O)))
Så för tillfället har hon en väldigt hög panna.....
 Det fick bli ett extra besök hos frissan som försökte rätta till misstaget så gott det gick, och man kan ju säga att det fanns inte så mycket att göra.
Tur att håret växer ut igen:O))


I lördags kom det stora barnbarnet H med familj hit ner från Jönköping, så då fick jag rå om henne lite grann, fast sen är det så sorligt när det ska åka hem... För trots allt är det några mil här emellan och man kan inte bara åka dit upp en kväll  när man saknar dom!

Efter att dom åkte, så har jag plocklat undan på altanen, blommorna har fått sin vintervila, alla saker som är till prydnad är undanplockad och dynorna bortplockade.... Så här länge har vi nog inte utnyttjat altanen någon gång, tror jag,,? Det har varit soligt med kallt idag, så hur vi än stretar emot så dras vi mot vinterns köld. Imorgon ska jag plocka fram vinterjackan så jag inte fryser för mycket när jag cyklar hem från jobbet på kvällen...

Jag har kikat i många fina bloggar och förundras över hur fina ting som sys och en hel del utav scraps...så jag blir så sugen att själv starta upp något......? Får se vad det blir!

tisdag 11 oktober 2011

Skojig dag!

Igår var jag iväg på en skojig dag!

Efter helgens hårda arbete kändes det skönt att komma hemifrån några timmar.

Jag åkte med en kär vän o fd arbetskamrat till Karlskrona för lite shopping och för en massa prat och skratt.
Vi var i hennes lilla övernattningslägenhet som hon har där. En lägenhet helt i underbart skick med en massa sköna saker, man upptäcker något nytt varje gång man kommer dit och varje gång man tittar sig omkring så ser man något skoj..
Hon är helt fantastisk på att pynta med roliga loppisprylar och dylikt...



Här kan man se hur hon satt ris i ett par kängor:O))



Vädret visade sig dock inte från sin bästa sida utan regnet kom förståss efter en stund. Vi hann i alla fall strosa runt lite på stan och tittade dock mest på utbudet...

I förra veckan fick jag hitta på någon liten sak som jag kunde ha med mig och då blev det ett set med "mugmattor" lite julbetonade, så jag får kalla dessa för "glöggmattor"...

torsdag 6 oktober 2011

HÖST!!!!!

Idag har hösten kommit hit ner, det har blåst och regnat om vartannat hela natten och nu hela dagen....Så man känner sig rätt så nöjd att man inte behöver gå ut:O))) Kanske en sväng för att handla veckans livsnödvändiga....men då blir det ikväll...

Jag fick ett himla trevligt brev, idag i brevlådan, det var min vinst som jag vann på Majas Blogg:
http://majasparadis.blogspot.com/    Tänk va glad jag blev, jag har aldrig vunnit något i någon blogg förut!

Detta var det jag vann:::

Två jätte härliga tyger och två sk, vändnålar, dessa har jag ingen som helst erfarenhet utav, så jag får väl kolla lite först...Tusen TACK Maja.....

Härom dagen var Kd och jag en runda för att handla några onödiga saker:O)) och tänk jag sprang på denna här......!

En sorts skjorttunika i gammalt stuk gjord utav ihopsydda lappar, så ful! så jag kunde inte låta bli att köpa den:O)))  kanske kan jag ha den på någon syträff:O)))

Dagen idag har annars gått i hushållets tecken, tvätt och faktiskt lite bak! Det blev två sorters kakor, chokladcookies och chokladmuffins.....Så kryss i taket, jag som nästan helt lagt av med sådanna ting...


söndag 2 oktober 2011

Utställning!

Idag har varit en lugn och skön söndag... Jag har inte gjort många knop, mest roat mig i syrummet och suttit på altanen och läst i min bok....

Har just nu totalt snöat in på Karin Brunk Holmqvist böcker...Har ni inte läst dom så gör det! De är så himla bra, mycket tänkvärt och roligt att läsa...

I mitt syrum började jag med att lägga ner fållen på en jeanskjol som jag köpte i somras... Varje gång jag använt den så tycker jag att den är för kort, jag har gått och dragit i kjolen hela tiden, så till slut har det kännst som om den skulle åka ner över rumpan och ramla av:O))

Tyvärr blev det ju en ljus rand efter upplägget, men där sydde jag en mönstersöm och på sömmen efter det gamla upplägget blev det ett allmogeband. Känner mig relativ nöjd, nu kanske jag kan använda kjolen lite mer än innan..

Fick sen för mig att "pimpa" en slät tröja som hängde i garderoben, jag köper oftas dessa enfärgade bomullstopparna för att sen kunna ha en kofta över, då jag nästan alltid fryser!...Har ju lite dålig ämnesomsättning..........
Gjorde ett sk, Necklines broderi från Embl......

Här syr jag även ett broderi i nacken....

Då jag ibland är lite utav en pedant när det gäller mina saker, så var jag tvungen att städa i mina trådlådor,


Här kan man se oredan i två utav lådorna...


Och så snyggt kan det bli när jag plockat ihop rullarna:O)))

Obs, så här ser det bara ut tills nästa gång jag ska maskinbrodera....:O)))))))

Var även en cykelrunda och stannade då till på en utställning som fanns här......


På utställning fanns mycket fint att se både lappteknik, vävning, frihandbroderi, tovning, sydda kuddar och virkning......





Vävda dörrmattor utav ris...


Härliga handbroderade citat på  handdukar med bakrecept.....



Ett virkat skydd till telefonen:O))