tisdag 11 februari 2014

Återvinning!

Helgen har återigen tillbringats i vårt lilla krypin på annan ort...Det är så skönt att få krypa in där och bara va...
När vi är där så brukar vi gå till Erikshjälpen och kika runt tillsammans med en massa andra...Man ser verkligen att återbruk är det inget fel på!
Just på Erikshjälpen är allt så rent, fint förpackat och framför allt billigt!
Jag brukar dra mig mot tyg och handarbetshyllorna och oftast finns det något tyg som faller en i smaken och som jag köper för 10, 15 kronor!
Förra gången vi var uppe så köpte jag två små bitar ylletyg i härliga färger....

Jag fick för mig att sy en liten kasse, en kasse lagom till böckerna från biblioteket, eller om man är ute och bara småhandlar...


Till foder tog jag ett Paisley mönstrat tyg som fanns i tygskåpet..Handtagen är också återbruk, en gammal handväska som jag köpt och tagit tillvara på handtagen..
Knappen en vintage knapp från förgången tid:O))


Det är svårt att få till rätta färger, för här på andra sidan ser väskan brun ut, men det är plommon och cerisfärgat ylletyg..
Jag har vänt på tygerna på var sida för att få mer effekt.
Ett broderiblock blev det också på var sida.

Sedan var det min lilla förvaringsburk som skulle varit färdig i helgen, närmare bestämt i söndags gick tiden ut för en ST (Sy tillsammans) på en utav kviltlistorna som jag är med på.
Men jag hann inte för jag har ju jagat Smurftyg som jag inte hittade!
Men när jag frågade mitt barnbarn och berättade att jag inte hittade något smurftyg, så sa hon, "men mormor, Smurfarna är ju blå och vita, du kan väl göra burken i de färgerna!"
Ja, visst, tänk va barn är snabba i tanken, så nu blev det en vit och blå burk!Eftersom jag inte fick tag på tyget, så fick det bli ett litet broderi på Smurfan invändigt i botten på burken.

Sen har ju Bambi visadag i går men jag tror att jag hinner med i dag ändå...
7 kommentarer:

Gunilla sa...

Barn kan verkligen tänka utanför ramarna. Det blev en fin burk!
Kul väska också.
kram

evaj sa...

Härliga du med din INSPIRATION!!!Båda dina alster idag är baar super!!Tack för du länkar till Vísa och Berätta måndag!!Bambikram

Gudrun sa...

Din väska är så fin och så bra att kunna använda äldre "ingredienser":-))
Smurfburken blev ju läcker och så smart barnbarnet var.
Kram Gudrun

Catarina C sa...

Så lyckad du har fått din väska och så roligt att du har tagit tillvara på handtagen, mycket snygg blev den. Din burk är också jättefin och kul med Smurfan i botten. Kram

Bibbi sa...

Smart flicka...de är minsann inte så fastlåsta som vi kan vara! En fin burk fick hon och blev säkert nöjd...en smurf blev det ju trots allt.Din kasse (mer väska tycker jag) blev jättefin den. Återvinning är inte så dumt!
Kram till dig

Svarta Malin sa...

Kassen är verkligen jäätefin!
Och barn, de vet dom hur man ska göra!!

Dollandesign sa...

Blått och vitt är så fint tillsammans, tycker jag. Din burk blev så fin!

Dollandesign