torsdag 24 april 2014

Funderingar?

Idag har den här kvilten kommit dit den skulle.......http://syimmi.blogspot.se/2014/03/ufo.html
Så det känns skönt inombords när man kan göra någon nöjd och glad. Själv blev jag också nöjd och glad, eftersom jag fick hjälp med att lägga slingor i håret.

För de sista dagarna har jag haft lite funderingar, lite tankar om det man syr! Snart börjar allt som man gör växa en över huvudet...
Man syr och man syr, många gånger bara för att det är så roligt, många gånger utan att tänka på när man ska hinna använda allt.
Som alla dessa handväskor som jag sytt! Vissa har jag aldrig använt, vissa någon enstaka gång och en del använder jag hela tiden.. De flesta har även en vidhängande necessär, ( detta ord som man knappt kan stava till utan att använda ordlista)..
Alla dessa andra necessärer i olika mönster, modeller och färger...
För att inte tala om alla dessa dukar, löpare och nu det sista mugmattor? och annat som ramlar över en när man öppnar lådor och skåp!
Och sen några stycken kviltar som man både gett bort och har kvar, till både användning och prydnad!
Ibland blir jag trött på mig själv, trött på tanken att stoppa in ännu mera i lådor i skåp och då ger jag bort en grej utav allt som bara ligger här.....

När dessa tankar kommer över mig, då tar jag fram ett gammalt klädtyg och syr mig några "klälasor," kläder som jag sen hänger in i garderoben och inte använder!!
Men då tror jag åtminstone att jag ska använda dom...:O))
En aldrig sinande ström utav bilder på sydda alster sedan långt tillbaka...

Men vilken tur att man sen kommer på andra ljusare tankar, för skapandet ger en så mycket tillfredsställelse så mycket avkoppling att sätta sig vid symaskinen när man kommer hem ifrån en jobbig dag på jobbet..
Vilken tur att man har denna hobby som ger en mestadels lycka av alla sydda ting man framställer...
Är det bara jag som kommer på alla dessa mörka tankar när man undrar vad man egentligen håller på med?
Man kunde kanske motionerat istället eller inte, eller båda delar?:O)))

9 kommentarer:

Maja sa...

Du är inte ensam om dessa tankar!
Jag tycker att du beskrev mina tankar och känslor väldigt bra!
Vad ska man ha allt till?
Jag är glad att jag har "mina barn i Afrika" som kan få sig ett täcke då och då!
Fast jag använder alla mina kviltar och sover under dom eller har picnic på dom!
De ska användas!
Kram//Maja

Maja sa...

Jag glömde ju att skriva att det är fina exempel på dina arbeten!!!
Vilka grejer!!!!
Fortsätt att sy du!!
Kram//Maja

Viveka sa...

Vilka kloka tankar du skriver om idag. Så känner nog många som håller på med denna välsignade hobby som man blir så trött på ibland och som man inte kan vara utan för det mesta.

Gunilla sa...

Så på pricken Du beskriver kviltarens dilemma :-)
När det gäller väskor mm har jag köpt en hattpelle, en klädhängare som står på golvet. Den har gott om pinnar att hänga alla väskor på. Den tjänar som en dekoration i syrummet.
Många fina saker Du visar i dag.
kram

Catarina C sa...

Under de år som jag har utövat vår hobby har jag gett bort ganska mycket både när det gäller kviltar, necessärer och väskor. Men mycket av det jag behållit använder jag och sen finns det ju saker som jag inte alls är nöjd med, men vill ändå inte kasta det, men vad gör man med dem. Väskorna hänger också på krokar i mitt syrum. Härliga alster du visar och din blus är ljuvlig! Kram

Gudrun sa...

Visst är det en glädje att sy och vi har en kul hobby.Jag har gett bort mycket av det jag sytt, en del här hemma blir liggande,några saker har jag allt kastat. Smaken ändras ju. Nu syr jag en del täcken till Afrika,det känns bra att de kommer till användning. Då kan jag samtidigt testa nya mönster och göra slut på resttyger.
Härliga saker du sytt och fortsätt att göra det!
Apropå väskor, så syr jag till olika årstider:-)). Barn och barnbarn får flera och jag ser att de används flitigt.
kram Gudrun

Käthy Nilsson sa...

Har du aldrig funderat på att öppna en liten affär? Det finns ju gott om lokaler som står tomma i Olofström eller varför inte i Kyrkhult? Dina alster är ju helt underbara. Och visst funderar man ibland på om det inte vore bättre att städa lite, men va fasen att sy eller skriva är bra mycket roligare!! Kram

Birgitta i Gävle sa...

Så bra du beskriver vårt dilemma. Det är ju så kul att sy, men vad ska man ha allt till. Jag har gett bort det allra mesta som jag har sytt, men ändå är skåpen fyllda av både sånt jag använder och sånt som aldrig kommer att användas. Förutom täcken/överkast är det dukar som översvämmar mina hyllor.

Bibbi sa...

Du fick till det där bra du Immi!! Man funderar läänge och sen syr man igen för att det gör såå gott i kropp och själ! Det är ju synd att allt blir så dammigt och man har det framme och skåpen räcker inte till!
Men man får vara glad ändå!
Kram på dig!