måndag 28 juli 2014

VARMT!

Just nu försöker jag göra allt för att orka vara på jobbet.....Värmen har varit olidlig både inomhus och utomhus, både för personal och vårdtagare.
Mycket luft och mycket vätska, lite svårt bara för äldre människor att dricka tillräckligt...
Man är lika trött och slut när man vaknar som när man lägger sig!

Så någon syning har jag inte ägnat mig åt denna veckan, bara den planeringen som kan göras i huvudet och där börjar bli rätt så fullt:O))
Finns några till "nessar" i olika modeller som ska provas, ja, jag vet jag syr många sånna:O)) Men de är roliga och så blir de alla olika...

Jag får inspirera med gamla bilder på "nessar" för som sagt de har förföljt mig...
 En massa olika modeller i Petter och Findus tyg, säkert några barn som behövde dessa en gång..Här hittade jag en löpare som jag också sydde i början på min lapperiod, lite kraftigare bomulls och linnetyg och en maskinbroderad ros.
Själva ide'n finns i en äldre bok: Skapa av lappar utav Annie Eikenes

Mina tips för dagen och så länkar jag till Bambi som har Visa o Berätta som vanligt om måndagarna..

Ps glöm inte detta:


5 kommentarer:

Britt-Inger sa...

Ja visst har det varit varmt och jag tillhör inte dem som gillar sådan värme. Jag har mest hållit till inomhus och sytt lite. Väldigt trevliga nessar med Pettsson och Findus.

evaj sa...

Underbara necessärer du INSPIRERAR oss med idag och din löpare den är inte så dum den heller!!Tack för du länkar denna måndag till Visa och Berätta!!Bambikram

eva sa...

Härliga nessar du bjuder på! Det alltid lika roliga att sy. Löparen är jättefin och i så vackra färger. Jag älskar verkligen påminnelsen du skickar med - den behövs, för snart nog är vi där igen!
Kramisar

Annette sa...

Nessar får man aldrig för många av tycker jag .Löparen är i underbara milda färger.
Må så gott

Squirrels do Sew sa...

Jättefin löpare och snö - idag skulle lite kyla varit behövligt :-)
Lotta