fredag 23 oktober 2015

Tomte!

Igår kväll öppnade tomteverkstaden Tilda:O)

Några fd arbetskamrater och en storasyster hade vilja att vilja sy varsin Tildatomte till jul och jag skulle vara fröken:O))
De gick in med liv och lust för uppgiften och jag tror att dom tyckte det var väldigt roligt för det tyckte jag!

Jag hade gjort varsitt mönster till dom, så det vara bara till att börja med att klippa och sy ihop delarna till kroppen.
Eftersom jag gör mönstret på fryspapper eller om man inte har det, så går det också med omslagspappret som är runt en bunt skrivarpapper.
Sedan stryker man på delen på tyger, syr runt nära kanten, tar bort mönsterdelen, som man kan använda många gånger,  klipper ut med smal sömsmån och vänder biten med viss försiktighet.

Sedan är det bara till att sätta igång med att stoppa delarna, vilket jag tycker är det värsta, lite svårt att få rätt tjocklek på armar och ben och så får man passa sig så den inte får åderbråk på benen:O))
Men med lite vilja och tålamod så ska det nog gå bra för dom:O))

Detta blev nämligen hemläxan till nästa träff, då kläderna ska sys...

Djup koncentration:O))

5 kommentarer:

Katarina sa...

Bra att vara ute i tid! De blir så härliga, men att stoppa är så himla trist tycker jag:-)) kram Katarina

Gudrun sa...

Så mysigt.Jag är med i en Tilda club i Australien och får ett litet paket varannan månad med Tildatyger, mönster mm.Är du intresserad,så finns det kanske plats kvar . Maila mig i så fall så skall du få adressen till The patchwork Angel,där jag anmälde mig.
Kram Gudrun

Lappeklipp sa...

Ni ser ut att ha haft riktigt kul och damerna är så koncentrerade vid maskinen, att sy tillsammans är nog något av det trevligaste man kan göra!!!!
Du skall ha en riktigt skön helg!

LoNiPe sa...

Åh vad det ser mysigt ut. Ser med spänning fram mot alla fina Tilda-tomtar.

Bibbi sa...

Tänk om vi bodde närmare varandra då hade jag kunnat vara med på din "kurs" i att göra Tilda-tomtar! Det hade varit skoj det! men ni hade ju roligt i alla fall! Spännande blir det att se resultatet framöver!
Kram