söndag 3 juli 2016

Värdegrund!

I vår kommun är det viktigt med god värdegrund inom alla olika områden och självklart då också inom vården.
Därför finns det olika representanter utsedda utav sina arbetskamrater, sk Värdegrundsambassadörer, (ett stiligt ord) men vi sägar ofta hellre Värdegrundsombud.

På min arbetsplats blev jag utsedd och har då gått olika utbildningar där det har varit föreläsare och inspiritatörer som har hjälpt till i dessa frågor.
Vi ifrån de olika boenden har också sedan haft träffar med jämna mellarum för att prata, stödja och tipsa varandra i olika situationer, som kan uppstå på en arbetsplats både mellan personal, enhetschefer vårdtagare och anhöriga.

Jag arbetar på Ekdungen, ett Kortids/ Växelvårdsboende, dit det kommer vårdtagare som behöver mycket hjälp med träning, återhämtning och vi har också palliativ vård .

Boendet har bara funnits i lite mer än ett år så vi håller fortfarande på att jobba ihop oss och få det hela till att fungera så bra som möjligt.

I samband med detta så beslutade vi oss för att inför vissa värdegrundsord som vi vill försöka leva upp till.

Och det blev även så att jag fick i uppdrag att  brodera upp dessa ord till en tavla som kunde hänga i entren.

Så här blev det!
Idag är det måndag då Eva Bambi har sin Visa och Berätta så jag skickar dessa rader vidare dit.

5 kommentarer:

Monkla sa...

Hej Immi! Du måste ha ett bra arbetsplats om ni följer allt. Av erfarenhet så är det finna ord på papper, verkligheten är ett annat. Vi har lyssnat i några år och det anteknas och det skrivs i protokollet att vi har tagit del av tills den dag det gäller nånting annat , digitalisering är väldigt inne just nu. Vi skriver under att vi har tagit del av för då får man pengar för men, tjejerna på våningarna går på knä. Jag är glad för er skull att ni har nytta av allt detta men det blir inte mer personal för det utan mera och mera som ska göras på samma tid och samma antal anställda. Jag kan inte ändra på allt detta därför tycker jag att det är bara finna ord på papper. Hoppas du förstår att jag har allt respekt för vad du gör och önskar dig lycka till både till dig och dina kolleger men jag tror inte på allt detta längre. Tur att jag har så lite kvar.

Kerstin sa...

Så fin den blev! Och bra ord att följa.
Kram

Giggilina sa...

Snygg tavla du har gjort!

Rebecca Grace sa...

Such a lovely framed embroidery project! I had to use Google Translate to read the Swedish text. :-) It's magical how computers and Internet can shrink the world for us!

evaj sa...

Vilken underbar inspirations tavla du länkar till oss idag på Visa och Berätta måndag Tack Immi och lycka till med erat arbete!Bambi♥