onsdag 16 januari 2013

Kallt!

Dagarna går och det märks att jag nu har gått tillbaka till arbetet....
Så dagarna upptas mest utav "måstesysslor".

Gårdagens "måstesysslor" bestod utav att skotta snö, så jag behövde inte känna att jag inte går på gym:O))

Eftermiddagen var det utbildning genom arbetet i Värdegrund för äldre..
Och kvällen tillbringades på jobbet!
O så var den dagen slut, lite som det är för de flesta...

Idag är det kallt ute men solen skiner, - 12 grader tror jag det var när jag steg upp, det hade säkert varit ännu kallare...för igår kväll när jag cyklade hem var det inga mygg ute:O))

Så dagen idag blir det lite städ, tvätt och barnbarnspassning....ska bli skoj...
Mitt barnbarns stora dröm för tillfället är att bli veterinär så nu är det undersökning utav husdjuren som gäller..Har en liten aning om att hon nog behöver en sjukrock sydd, men det vet jag inte om det blir, möjligtvis ett vitt förkläde:O))

Annars har jag plockat fram mina klädtyger och klippt ut en kofta som snart är färdigsydd. En blus väntar på utklippning, får se om det går att använda det när det är färdigt!
Jag sydde de mesta kläder till mig och barnen när de var små, så ibland kan jag få ett sånt ryck och känner för att sy något i klädväg igen.
Särkilt efter att jag varit i affärerna och inte hittat något som jag gillar---

Scrapsen ligger och väntar på mer inspiration och Britt-Inger skrev i kommentaren att det skulle kallas för rester och inte skräp?
Nu vet jag inte, just  dessa småbitar om jag vill kalla dom för rester? Bitarna var så små, så för mig var det skräp:O))

Vissa kallar ju de bitar som är mindre än Fatquaters för scraps, och en del skär ju ner tygbitar till mindre remsor,men det kallar jag inte för scraps!
 Utan det är för mig rester....
Scraps för mig är sånt som inte räcker till en liten "nesse" eller till applikationer, och i sånna fall räcker mycket småbitar...

Vad som egentligen är rätt eller fel, det vet jag inte, men vad är "scraps" för er andra?

3 kommentarer:

Bibbi sa...

Det där med scraps är nog väldigt individuellt. Om jag har en remsa på som är minimum 2½ inch är den scraps för mig. En massa trekanter i varierande storlek (en del ihopsydda till rutor) har jag sparat som scraps... men jag vet inte om jag nånsin kommer att anväanda dem. Sen finns det många olika storlekar som hamnat i scrapslådan. Scraps och rester är väl samma sak... tycker jag.
Ta det lite lugnt med din fot så håller den länge! Har ni fått mycket snö??
Kram

Helena sa...

Jag undrar precis det samma som du. Jag är ganska ny i quiltvärlden och sprillans ny i bloggvärlden. Från början förstod jag inte alls vad som menades med scraps, men nu har jag intresserat läst massor med bloggar så jag börjar förstå lite mera.
Men VAR går gränsen för att få kallas för scrap? Så jag kommer att intresserat läsa de svar du får och se om jag lär mig nåt mera. :)

Lizzan sa...

För mig är scraps rester efter ett projekt, ibland blir det större ibland blir det mindre bitar kvar.
Tyvärr var jag lite dålig på att hålla undan mina scraps i början av karriären, så nu är det lite mycket att ta rätt på, en hel tvättunna.... Nåja bra att ha till sämre tider :)
Kram Lizzan