torsdag 21 februari 2013

Min dag!

Snart helg igen, inte klokt vad dagarna försvinner......Denna helgen ska jag tillbringa på jobbet så därför har jag haft helg nu i två dagar istället:O))

Idag var en väldigt lyckad dag, min och kära dottern gamla Volvo 850 från 92, som snart rullat 25000 mil gick igenom bilbesiktning utan anmärkning, ett sk blank papper...
Kan ni tänka vad lyckliga vi blev och så många pengar vi sparade på reperationer :O))

Därför fick vi ta en tripp till vårt närmsta nybyggda IKEA i Älmhult..Där allting startade för Kamprad...
En hel del folk var det där förutom vi, det är ju sportlov...Men vi hittade lite smått o gott, både det som stod på listan och det som inte stod på listan!
Det som inte stod på listan det var detta:


Detta är något som heter Stoppfilt och som egentligen ska vara till att lägga under mattor så att dom inte halkar omkring utan ligger på sin plats!
Men det använder inte jag det till.....

Detta har jag vid flera tillfällen använd som mellanlägg i väskor, det är lite kraftigare än vanlig bomullsvadd, det har en lite klistrigare yta, vilket gör att det är lätt att få till att ligga kvar på tygdelarna.
Väskorna som jag haft vadden (filten) i blir stabila och kan stå lite för sig själv. Dock får man tänka på att man måste ha en skräptyg över, för annars går det inte att kvilta ihop delarna.
Ett litet tips så här när man inte vill köpa denna kraftiga dyra vadden.
Man kan också klippa till bitar till att ha i bågarna vid maskinbrodering, det gör att tyget ligger kvar bättre och att det inte blir brännmärken på känsliga tyger.

Igår kom det ett paket i brevlådan, en bok ifrån Skaparglädje?


Jag är dock inte så överväldiga över innehållet i boken, dåliga instruktioner, små förklaringar och gamla tekniker, bla, står det att man ska klippa ut delarna?
När jag sen läser lite mera så ser jag att det är en fransk bok som är översatt, jag tyckte namnet lät så skandinaviskt!?
Så jag är lite sur att jag än en  gång går på och blir lurad utav Skaparglädjes bokutbud! För det är inte första gången som jag tar de böcker som handlar om lappteknik och sen är det inte så mycket att ha!
Visst man kan säkert skicka tillbaka boken, men det är för besvärligt tycker jag!

Jag har fortsatt i scrapsens tecken denna veckan! Jag har sytt ihop en massa små trekanter till små fyrkanter och när jag är färdig så ska det bli både en till:O)) väska och en till nesse!

7 kommentarer:

Bibbi sa...

Inte min dag eller vår... men det blir väl bättre??!!
Så bra att bilen skötte sig och att ni fick en fin dag! Jag ska kolla in den filten... om den finns på vårt IKEA! De gör vad de kan för att lura oss de där bokklubbarna!
Kramen till dig

Maja sa...

Jag gick ur Skaparglädje i höstas. Adlibris har så bra och stort utbud så jag handlar bara där nu.
Tips är alltid bra att få så Tack för det!
Kram

Birgitta i Gävle sa...

Jag blev också besviken på den boken. Bortkastade pengar! Ids inte heller skicka tillbaka.

Wivi sa...

Tack för tipset om Stoppfilten, den ska jag köpa nästa gång jag åker till IKEA. Kan behövas både till mattor och väskor.
Trist när man blir så besviken på dyra böcker. Jag handlar också mest på Adlibris.
Kram

Lappeklipp sa...

Hej på dej Immi!
Tack för att du ville delta i min Give Away och det är faktiskt du som vunnit väskan, så om du mejlar mej din adress ska jag sätta den på posten åt dej.
Tittade runt i din blogg och såg att du också gillar att sy väskor och diverse nessar, kul! Det är lite som att förena nytta med nöje då man syr ett bruksföremål och inte bara sånt som ska hängas upp för åskådning.
Ja detdär med böcker är ett kapitel för sej (hi hi) man borde ha möjlighet att bläddra i dem fast man köper via webben.
Önskar dej en fin fortsättning på weekenden

rutigt sa...

Tack för tipset om stoppfilten. Har letat efter något bra mellanlägg, när jag syr väskor :)
Gun A, rutigt

Bibbi sa...

Meen... det är ju din dag... igen!! Du fick den fiiina väskan! Du gillar ju väskor... men det gör jag också! Vi kan väl dela på den? Du får ha den först och sen jag?? Nähe... kunde väl tro att du vill ha den själv!!
Njut nu ordentligt av den när den kommer till dig!
Grattis och Stor Kram!