måndag 5 maj 2014

Jeans!

Måndag, en ny vecka är på gång och som sagt här hägrar syhelg!  Så roligt att åka iväg och träffa likasinnade som brinner för sitt intresse och samtidigt få nya tips och ideer..

Nya tips kan man även få hos Eva som varje måndag har Visa och berätta...

Idag tänkte jag visa en sak som jag sydde för ca 23 år sedan till min dotter som du var 10 år!
Detta mästerverk hittades i garderoben idag när jag var där inne och letade efter annat.
Som ni då förstår så har vi stora garderober, garderober som går längsmed hela huset..Där inne kan man finna massa utav spännande saker...för här kastas inte så mycket:O)))

Detta överkast sydde jag utav jeansbakdelar, det var många arbetskamrater som bidrag med byxor och vi hade väl en del själva också.Fick sy på en kant på ena sidan som en kappa, för det skulle passa en enkelsäng.
Fickorna kom jag ihåg användes flitigt till att gömma lappar och småsaker i..
Det är väldigt tjock och tungt, men det får nog fortsätta att ligga kvar här, dock inne i garderoben igen, för det är lite nostalgi över det!

Detta här är för tillfället i min symaskin för att bli kviltat..


Kan säga att jag sprätta mera än vad jag kviltat, får se hur det artar sig!

8 kommentarer:

Katarina sa...

Vilken härlig idé med jeansen! Lycka till med kviltningen, ser fram emot att se det färdigt! Tack för "besöket" hos mig:-)) kram Katarina

Kerstin sa...

Så häftig idé!!
Och det ser spännande ut det du har i maskinen.

Kram Kerstin

LoNiPe sa...

Gäller att hålla tungan rätt i mun ser det ut som. Imponerad av alla er som klarar quilta så stora saker. Jag kan få STORA problem bara med en necessär:( Må så gott.

evaj sa...

Tänk vad härligt vårat quiltliv är med så mycket INSPIRATION!!!!Gammalt eller nytt spelar ingen roll!!Tack för du vill länka idag till Visa och Berätta, måndag!!Bambikramar
Ps vart blir syhelgen??Ds

Catarina C sa...

Det var ju ett roligt överkast och ganska tåligt måste det ha varit. Lycka till med kviltningen, trist att behöva sprätta men man måste bli nöjd Kram

Bibbi sa...

Jisses vilket jobb att hålla på med att sy det urtunga överkastet! Men det var säkert roligt med alla fickorna för en liten tjej! Vem vet det kanske kommer till användning igen?
Lyck till med kviltningen... det är inte roligt när man är mitt i!
Kram

Veronica sa...

Oj vilket fräckt jeansöverkast!! Det som sitter i maskinen... kanske kviltat o klart till helgen!! så vi får se det. kram Veronica

Annika sa...

Häftigt. Kram Annika