fredag 11 februari 2011

Dagen B!

Mer än en vecka har försvunnit sedan jag var här inne och kikade.....Men, men, det har varit en tung och jobbig vecka och den tyngsta dagen har varit i dag!

Veckan har gått åt till att plocka och dela upp en massa utav mammas saker, ett jobbigt arbete eftersom man samtidigt vill kunna tänka efter så man inte kastar eller lämna saker till loppis som man sen ångrar! Allt kan man ju tyvärr inte samla på sig även om det är minnen i det mesta, tror att man måste för sin egen del och omgivning gallra lite grann!?
Många saker har man mer minnen ifrån än andra och de vill man självfallet spara men resten måste man lämna ifrån sig!
Det som nu återstår i hennes lilla lägenhet är det som ska till loppis och sedan ska vi städa ut  och lämna lägenheten. Ska på sätt och vis bli skönt att få gå vidare och slippa tänka på sånna praktiska saker som delning och städ.

Idag har det varit en ny stolpe som man har tagit sig igenom, idag var det begravningen, den var mycket stämningsfull och fin. En väldigt trevlig präst som förrättade begravningen, lättsam och även lite skojfrisk, och det tycker jag är bra i allt det mörka.

Det började dock snöa efter ett tag, vilket kändes lite trist när man visste att några sen skulle ut på vägarna och köra långt, men det har gått bra!

Nu ska jag sätta mig vid Tv och titta på Lets Dance och sen kanske man kan få en god natts sömn, för imorgon tänker jag försöka hinna sy lite:O))

Ska faktiskt bli skoj att få tänka på något annat:O)))
Har en utmaning som börjar bita mig i bakdelen.....

4 kommentarer:

Maja sa...

Man får ta ett steg i taget!
Ta nu en sypaus under helgen.
Kram Maja

Birgitta i Gävle sa...

Så jobbigt för dig att röja efter din mamma. Sorgen är svår, även om man vet att ens gamla föräldrar snart ska dö.
Vi hade bouppteckning efter pappa idag och i morgon firar vi mammas 85 årsdag. Det är svårt för henne med "första gången" med så mycket. Jul, nyår, födelsedagar.

Gudrun sa...

Önskar dig en skön helg efter allt som varit sista tiden.
kram Gudrun

Immi sa...

Tack för era ord, har haft en skön helg trots allt! Hoppas din dag varit bra och särkilt då för din mamma, Birgitta. Tungt med helgdagar, vet sedan pappa dog, två dagar innan julafton somnade han in 93...Sedan dess är inte julen vad den ska va! Kram Immi