fredag 23 december 2011

Dan före dan!

Så här dagen före den stora dagen råder det nog ett lugn hos oss. Eftersom jag ska arbeta i morgon och på juldagen så firar vi inte jul förrens på annandagen..Jag har nog det mesta färdigt utan det där sista som man måste göra precis innan man ska äta, dvs jansons, koka ägg, göra grön marsipantårta:O))
 Denna gröna marsipantårta är något som följt med sedan barnen var små och vi firade jul hos svärföräldrarna. Ingen äter egentligen tårtan eller orkar äta tårtan om jag ska vara ärlig, men den SKA vara med på efterrättsbordet:O))

Julskinkan köpte jag färdigkokt i år och en av de jag köpte, griljerade jag igår, som vi då provsmakade, skinka med vörtbröd, och den var helt godkänd trots att jag inte själv hade kokt in den!

Idag har vi sprungit runt i Växjös alla affärer för att jag ville hitta något att ta på mig i nyårshelgen, men inte att det gick att hitta något, så det väntar jag nog med till rean som brukar starta i mellandagarna.
Var annars väldigt sugen på att hitta något tyg och sen sy en klänning själv, men inte ens tyg gick att hitta!

En liten början på en sk Tildadockan har det blivet här, kanske den kan bli färdig innan årets slut!
Jag fick även mina beställda syartiklar ifrån Solbrodyr, men inte hann jag kvilta jullöparen färdig för det, men som sagt det kommer flera jular!

Så nu vill jag önska alla er som är inne och läser min blogg:  En Riktigt GOD JUL!

2 kommentarer:

Maja sa...

Här började vi fira jul i eftermiddags med den första julgästen!
Det som inte är i ordning nu kommer ej att bli klart!
GOD JUL!
Kram

Wivi sa...

Koka ägg och göra Jansson kan man göra da'n innan. Äggen ska väl vara kalla? Vi tycker att Jansson smakar ännu bättre da'n efter när den fått "stå till sig".

GOD JUL!
Kram