söndag 5 februari 2012

Festival!

Dagen igår tillbringades i staden Växjö, en stad som vi gärna åker till när vi vill shoppa lite eller enbart ha det trevligt!
Vi tycker den staden är så himla gemytlig och lite lagom i storlek, så därför hade vi gärna haft oss en liten lägenhet där!
Men tyvärr, trots att vi stått i kö i ett par år nu så är det väldigt svårt att få ett boende där! Vi ville haft en liten övernattningslägenhet så vi hade sluppit köra hem på kvällen.
Staden är en studentstad med dåligt med lägenheter så det är nog hopplöst för oss, men man ska ju leva på hoppet sägs det:O))

Igår kväll gick första deltävlingen utav Melodifestivalen av stapel där, men det är inget som vi direkt är intresserade utav, utav då är vi mer intresserade utav att fika!:O)))

På Broqvists anrika konditori, serverades det Melodifestivalsbakelser dagen till ära, och de var helt superba kan jag säga:O))


Efter att vi fikat trotsade vi kylan ( - 14 grader), och gick runt i affärer några timmar!  Ett besök i min Hq affär är ett måste och som vanligt fick jag inhandla lite grann. Nu blev det ett vitt quilttyg och så några nystan garn!! Jag som inte är någon älskare utav att sticka kände ändå att jag skulle behöva en halsvärmare till min kalla hals. Hade ingen som passade i färg till min bruna jacka så därför blev det melerade nystan utav brunt och grönt!

Sedan gick vi till Panduro, där jag köpte en ny Tilda bok, i den var det helt underbara saker att sy till syrummet,  som en Sytilda med en symaskin i famnen, där fanns även andra söta ting som nåldynor och dylikt!


Jag som inte stickar kunde trots det inte vänta utan var tyvungen att starta med en halssjal, tog ett mönster som jag gjort innan och visste att jag klarade av.
Lägg upp tre maskor, utöka hela tiden med en maska på varje varv i näst sista maskan!
Sticka tills du är nöjd med storleken!I mitt syrum finns för tillfället ett gammalt projekt på G. Hittade bland mycket annat en massa block utav Bullseys, dessa block kommer ifrån ett byte på något utav lapplistorna som jag är med på! De har säket legat till sig några år, men nu infann sig lusten att ta tag i dem!
Det var dock inte så många som jag behövde, så jag får komplettera med några extra och några extra till, eftersom jag glömt hur man sydde dem, och så drog sig de första jag gjorde och blev så klart för små!

PS, har ni sett denna underbart snygga symaskin??? Om ni visste hur nära det var att min Km hade övertalat mig till att köpa en sån! T.om han tyckte den var snygg och tänk vilket andra handsvärde, sa antiknissen:O)))

2 kommentarer:

Catarina C sa...

Låter som en väldigt trevlig utflykt till Växjö!

evaj sa...

Vet hur svårt det är att få en lägenhet där,,har haft en son som gick på polishögskolan där för ett antal år sedan!!Kram