fredag 10 februari 2012

Syträff!

Idag har vi varit en runda till stora gula varuhuset, dock inte GeKås, utan IKEA....En liten trevlig utflykt och lite handlat blev det också.
Jag behövde nämligen två vita hyllplan till att sätta upp på väggen i mitt syrum, där jag sen kan ställa lite allehanda syting..
Blev en frukostfika, två kaffe och två frukostbullar per man, 9 kronor??, lite skrattretande att det kan var så billigt...

Igår hade vi ju då syträff, jag och min släkting som skulle göras sugen på att börja sy med lappar....
Det fick ju bli något lätt mönster där man skar ut en bra storlek på bitarna, så jag hittade en mapp med olika mönster i, ifrån en kurs jag var på med Eva J. med bloggen:
 http://bambisyr-evaj.blogspot.com/
I mappen valde vi ut en som hette Synvilla...
Nu hade tyvärr Annika inte så stora tygbitar så vi började med att skära ut mittenbiten och remsorna runt omkring, och då får vi ihop 27 block!


Fina Tildatyger!En koncentrerad syerska!

När hon hade sytt ihop några block prova vi att lägga ut dem!Så här fick vi ihop tygutlägget, men som sagt mycket till Synvilla blev det inte!
Beror nog på att vi fick använda två olika tyger till remsorna och så var det gröna rätt likt i färgen som mitten blocket!
På bilden här är färgerna himla lika men det är lite mer skillnad i verkligenheten.

Vi får se hur vi går vidare och hur stor toppen blir, kanske får vi lägga till ett annat tyg till mittbit, då 27 block inte blir så stort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var ju fina bilder:)
Nu längtar jag tills nästa gång jag kan sy.
Tack kära faster för du lär mej sy detta:)
Kram Annika

Bibbi sa...

Åhhh... vad roligt med sydag... jag fick avstå båda mina dagar nu i helgen. Hade så väl behövt dem... men man kan ju inte alltid få som man vill!
Det är roligt när nån vill lära sig vår hobby!!
Kram