måndag 11 juni 2012

Fodral + Sew Along

Det blev till slut några stycken mobil eller iphone fodral. Jag hittade inte den sidan som jag letade efter, men så brukar det ju vara:O))
Så jag fick fundera ut och sy efter eget "huvud" så att säga. Det blev inga märkvärdiga fodral utan helt vanliga, fodralen skulle ju vidare till en annan ägare sen.

Ugglan är ett symaskinsbroderi som jag sytt utifrån tidigare...

Jag har kikat några dagar på en Sew Along som fanns på bloggen:
http://karinottilia.blogspot.se/
Alongen handlade om att sy sig en plånbok. Men eftersom jag höll på att färdigställa min väska så var tanken först att sy plånboken när väskan var färdig!
Men det bar sig inte bättre, än att när jag satt i fodret i väskan så "säckade" fodret alldeles för mycket för min smak, så jag fick fram med sprättaren och sprätta isär hela fodret, skära ner det i bit och klistra på ett lager vadd till!
När detta var gjort så hade jag ingen lust att sy vidare utan jag började plocka bland mina tyger och hittade två omgångar med tyger till två plånböcker istället:O))Detta tyget passar till min väska..

Och detta passa säkert till någon annan:O))

Det var väldigt roligt att sy efter denna Sew Alongen och mönstret fungerade perfekt när man bara kommit på hur man gjorde:O))
Den första plånboken fick jag sprätta en del på men den andra gick utav bara farten...

Det skulle varit en färgglad tryckknapp till stängningsanordning, med det hade jag ingen, eller någon tång till att sätta dit någon heller!
Så för min del blev det kardborrstängning!
Jag lät fodret "råda" i sedelfickan för att det inte skulle bli så tjock söm där!


Här ser man dom öppna med alla sina kortfickor, och en myntficka.....

Så vid nästa sytillfälle blir det till att ta tag i väskan igen, för till helgen tänkte jag använda den och då är det rätt så bra om den är färdig:O))
5 kommentarer:

Karinottilia sa...

Vilka vackra plånböcer du har gjort. Gillar färgerna och ugglor kan man ju bara inte motstå... Så roligt att du ville vara med!

Monica sa...

jättefina plånböcker!
http://timotei-timotei.blogspot.se/
här finns en tutorial för iphone fodral.
kram Monica A

Annika sa...

Jättefina plånböcker. Annika

Gudrun sa...

Härliga!
kram Gudrun

Bibbi sa...

Så effektiv du är !! Här är det bara kallt och rysligt dimmigt idag!!
Snygga plånböcker har du fixat till.
Kram