måndag 25 april 2011

Påsk!

Vilken helt fantastisk helg det varit, så varmt och skönt......en lisa för själen att det fick vara fint när så många är lediga!
Själv har jag dock jobbat tre utav fyra helgdagar, men sånt är livet, så det är inget att klaga på, det är självvalt jobbet så att säga:O))

Idag har jag dock varit ledig och mycket utav tiden har tillbringats ute och då särkilt i trädgården. Har en rätt så lagom stor trädgård som ibland behöver lite omsorg. Nu har jag dock kommit till den insikten att odla en massa grönsaker eller dylikt det är helt otänkbart. Det sysslades med en massa sånt när huset och trädgården som följde med, var nyinköpt, men nu efter 26 år får sånt bero..Det säljs så mycket grönt i affärerna som jag lika gärna kan köpa.....och skulle jag mot förmodan få för mig att så några frö, så fick jag säkert slänga, mer än hälften utav det som växte upp, för inte är vi några storförbrukare utav sallad eller morötter:O))
Då får det bli några blomfrö istället.

En stor del utav vår tomt är lite naturtomt som gränsar till en å som rinner utmed...Vid denna tiden är det helt fantastiskt fint med alla vitsipporna gulsippor och annat som vill växa där fritt...Kunde inte låte bli att ta några bilder och visa...
Sedan hittade jag en liten blomma som förirrat sig till att växa i gruset vid vår nya uteplats....

En liten viol eller kanske det rent av är en pense som fått fäste i gruset!
Så söt!

Jag har nu fått färdig min mysfilt som jag började på när vi i Lappleken hade kurs med Eva Johansson..
Det är ett charmpack där 5bitarna delats och så har jag satt till olika ljusa tyger...Jag tog en fleecefilt som baksida, vilket jag inte tyckte blev bra...Den var nog alldeles för tunn och så blev det ingen fluff i quilten då vadden inte var där. Nej, så detta var bara ett prov utan värde, blir nog inga mer sånna prov....

Jag quiltade med olika mönstersömmar i diket mellan raderna..Syns dock lite dåligt....

10 kommentarer:

Ingaredstoka sa...

Härlig trädgård!! Det är bara att njuta!!
Din kvilt är helläcker också, trist att du inte blev nöjd med fleecen.
Tack för dina mått i mejl som kom i veckan.
Kram Susanne

Maja sa...

Kvilten blev snygg. Synd att chansningen med fleece inte funkade. Jag skulle nog aldrig våga att testa.
Vilken vacker trädgård!
Kram Maja

Immi sa...

Tack! Fleecen var dock bara en test, jag chansade!Nu vet jag,Maja. Bilderna kommer från baksidan utav trädgården....Kram...

Agneta sa...

Vilken inspirerande trädgård du har! Jag blir så avundsjuk! Ska försöka få med KS på att bygga en större trätrall i sommar, så att vår altan blir större, fast den delen ska inte ha tak. Vi får se vad jag kan hota/locka med ... =O)
Snygg quilt, också!
Jag hade ju också lite fleeceproblem, vid första försöket, men faktiskt blev det bättre andra gången, vet inte riktigt varför (kanske blev jag van ... hahaha)

Gudrun sa...

Din kvilt är jättehärlig,bra mönster.
Så härligt att du har vatten vid din tomt.Det ger liv.
Kram Gudrun

Christina sa...

Underbar natur du har att njuta av. Kvilten är jättemysig, synd att du inte blev nöjd med fleecen. Kram Christina

Monica sa...

jättefin! Kan det ha varit lite tunn fleece i filten. Jag gillar fleecebaksidor, men brukar köpa fleece i metervara.

Immi sa...

Tack för er ord, och visst Monica så är fleccen för tunn, tog en fleccefilt som varit mammas bara för att få använda den,,så jag får skylla mig själv..

Veronica sa...

Vilken härlig tomt du har med vatten som porlar. Kvilten är jättefin!! kram Veronica

PJs Lapperier sa...

Så fin kvilt.